Bloedmijt behandelen met Avimite

Rode en zwarte  stippen gedetecteerd bij uw dieren en/of in het hok?  Ben je de wanhoop nabij door duffe ellende van bloedmijt? Ben je het beu om van iedereen goed bedoeld advies te krijgen waar je uren mee bezig bent en achteraf nauwelijks verbetering van merkt? Ook al uren bezig geweest met bestrijding om na een maand weer een hok vol vieze beesten te hebben? Lees dan zeker verder! We hebben waarschijnlijk het beste anti bloedluis middel, de behandeling waar jij al langer naar op zoek bent!

Als we je nu eens zeggen dat wij een 100% biologisch middel hebben dat je gedurende 7 dagen aan het drinkwater toevoegt en je daarmee de belangrijkste stap hebt gezet om van alle bloedmijten vanaf te zijn. Zou je ons dan geloven? Vermoedelijk niet na al wat je reeds over bloedmijt hoorde en las... En toch garanderen we het je. Bij besmetting: 7 dagen Avimite toevoegen aan het drinkwater, daaropvolgend iedere week op een vaste dag 1 toevoeging en daarna maandelijks 1 maal herhalen en de bloedmijt gaat en blijft weg! Veel makkelijker kan het niet. Gedaan met bloedluis bestrijdingsmiddelen als sprayen, witten, het gedurig uitzetten van nieuwe roofmijten, enz...
Hoe werkt het dan precies? Dat leggen we je graag uit.

Ze voeden zich met het bloed van kippen, knaagdieren en zelfs reptielen. Dit is levensnoodzakelijk voor hun voortplanting. Eens zij een goede bloedbron gevonden hebben, beginnen ze aan de ontwikkeling van hun rijk. In warme periodes slagen zij er zo in om zich in amper 7 dagen voort te planten. Een explosieve toename van het probleem is dan ook maar een kwestie van dagen of weken. Het probleem van in het begin of preventief bij de wortels aanpakken biedt de oplossing :

Een beetje backgroundinfo

Ons middel tegen bloedmijt is een biologisch voedselsupplement en dus geen medicijn. Het kent zijn oorsprong in het professionele kippencircuit. Daar heeft het een ware revolutie veroorzaakt op vlak van behandeling van bloedmijt. Simpeler kan haast niet: niet spuiten, niet sprayen, gewoon toevoegen aan het drinkwater. Zeven dagen na elkaar, daarna 5 weken 1 maal per week en daarna nog af en toe (wij adviseren maandelijks). Uw kippen en/of vogels zullen binnen de kortste keren geen last meer hebben van dit ongedierte en op die manier zullen deze parasieten snel zonder gastheer en dus voedselbron zitten. Al leven ze nog een jaar, je kippen hebben er geen last meer van. En uiteindelijk sterven die bloeddrinkers toch!
We gaan nog meer gedetailleerd in op bloedluis behandelen op de productpagina van Avimite.

Hoe kan de verdunning steeds hetzelfde zijn voor verschillende dieren?

Een kip drinkt gemiddeld 140 ml per dag. Een kanarie ongeveer 5 ml per dag. Het is door het soortgelijke gewicht van de dieren dat ze meer of minder innemen. De verdunning is dus voor ieder dier 3 ml Avimite op 4 liter water. Maar het soort dier (grootte, gewicht,...) bepaalt de hoeveelheid dat het binnen krijgt van de verdunning. Je kan nooit een overdosis Avimite geven aan je dieren, maar de kans bestaat wel als je meer Avimite gaat toevoegen (de verdunning straffer maken) dat de dieren het niet meer gaan drinken omwille van de smaak.

 

Wij baseren ons op 4 liter water,
omdat we dat gewoon als gemiddelde hebben genomen.

Als je weet dat een kip gemiddeld 140 ml drinkt dan kom je met 4 liter water dus, theoretisch, toe voor 28 kippen per dag.

Je mag daar echter niet op gokken: bij warme dagen verdampt een deel water en op heel veel plaatsen drinken ook andere dieren mee: duiven, eksters, egels,... Ook andere dieren van jezelf misschien: geitjes, ganzen, konijnen,...

Realistischer is te zeggen dat die 4 liter water per dag eerder voor een 16-tal kippen per dag moet aanzien worden.
In de verpakking zit een spuitje, dus je kan ook perfect 1,5 ml Avimite verdunnen in 2 liter water. Wij leveren daarvoor een spuitje mee, zodat je mooi kan afmeten.

Tip: de inhoud van het dopje van het flesje is exact 3ml en dus de juiste hoeveelheid voor de verdunning op 4 liter water.

Waarom eerst meer bloedmijt en dan pas minder tijdens de behandeling?

Dat is helaas de wet van de natuur. Eens de bloedmijt bloed heeft gedronken bij de kip of vogel waar Avimite in zit, heeft ze het ermee gehad. Maar jammer genoeg kan ze nog heel veel weken leven zonder vers bloed. Enfin, leven is veel gezegd: de bloedmijt wordt apathisch, voelt zich ziek, laat uw dieren gerust, plant zich niet meer voort en gaat zich ook niet meer verschuilen. En dat laatste is niet onbelangrijk. Want 7 dagen later komen weer eitjes uit, drinken bij de kip of vogel en ondergaan hetzelfde lot. Dus al die bloedmijt blijft gewoon zitten. En daardoor LIJKT het alsof je hok plots bomvol bloedmijt zit, maar eigenlijk zat dat allemaal al in het hok. Eens de sterfte ingezet wordt, gaat het wel heel snel naar het punt dat je geen bloedluis meer ziet.

Zijn er ook minpunten aan bloedmijt behandelen met Avimite?

Als we eerlijk moeten zijn? Persoonlijk vinden we dat bij grote besmettingen in stallen, volières of hokken, het product wat sneller zou mogen werken. Ook al hebben je kippen of vogels meteen geen last meer van de bloedmijt, het is niet leuk om er nog weken op te kijken. Als je zo'n besmetting vaststelt, wil je dat meteen weg hebben. Daarom raden we aan om bij grote besmettingen ook roofmijten uit te zetten. Avimite is niet giftig voor de roofmijt en deze zal smikkelend en smakkend de bloedluis te lijf gaan, ook al zitten ze reeds ziek van de Avimite. Het uiteindelijke doel, de complete destructie van de bloedmijt, wijzigt niet met roofmijt. Maar het kan het gehele proces wel inkorten.
Voorts staan we er 100% achter dat Avimite een totaaloplossing is: de bloedmijt is weg en blijft weg. Mits je iedere maand op een vaste dag Avimite blijft toedienen, ook de wintermaanden!

Is Avimite overal te koop?

Avimite is een uniek, geregistreerd en gepatenteerd product tegen bloedluis. Enkel wij, het dierenasiel de Ark van Pollare vzw, verkopen Avimite op de particuliere markt.

In begin was Avimite enkel online verkrijgbaar. Ondertussen hebben we een paar handelaars. Het zijn er nog veel te weinig maar tegen maart volgend jaar willen we in heel België binnen een redelijke afstand van u in de rekken liggen.

U kan ook steeds terecht  tijdens de openingsuren in ons asiel. Weet wel 1 ding,  Als waar u ook Avimite koopt, u ondersteunt met uw aankoop de werking van ons dierenasiel en onze zorgboerderij.

Bloedluis behandelen met een anti bloedmijt middel en tegelijk een goed doel steunen, twee vliegen in één klap!

Bereken op onze pagina voor kippen of vogels hoeveel je nodig hebt!

Deze video's tonen hoe wij Avimite gebruikten.

Bovendien tonen we ook aan dat het te combineren is met roofmijt!
In de toekomst komen er zeker nog wel wat video's bij, en jullie mogen ook altijd jullie eigen ervaringen delen met ons. Bloedluis behandelen zodat iedereen er van verlost geraakt is onze missie.