Roofmijten om rode vogelmijten nog sneller te verdrijven

De roofmijt is in 1958 per ongeluk in Duitsland beland. Ze zijn meegekomen met een lading orchideeën uit Chili die in Duitsland arriveerde. Daarna is dit beestje over de hele wereld verspreid geraakt.

Het is gelukkig  een erg populair bestrijdingsmiddel tegen diverse soorten mijten.
Het gebruik ervan is al heel lang gekend als een effectieve remedie wanneer mijten gewassen aantasten.
Denk maar aan de  bonenspintmijt.

Er zijn ook een groot  aantal mijten die dieren aanvallen.

Normaliter planten roofmijten zich voort tussen planten. En zo kunnen ze meteen erg nuttig zijn voor het bestrijden van ander ongedierte.
Er is maar één nadeel en dat is dat roofmijten zich ook enkel op bijzonder warme dagen kunnen voortplanten.

Het interessante en grootste voordeel is dat ze ook wel heel graag bloedmijten verteren. Continu roofmijten aanvoeren in je kippenhok is in feite de ideale oplossing tegen deze kwelduivel. Ware het niet dat het kweken en in leven houden van roofmijten een erg moeilijke klus is. Wat betekent dat alleen op roofmijt rekenen ter bestrijding van bloedluis bij kippen een eindeloze zaak kan worden, die zich bovendien ook in je portefeuille laat voelen.

Roofmijten : ideale aanvulling op de behandeling van bloedmijt met Avimite

Wat wij dus willen zeggen is dat een behandeling met roofmijt heel nuttig kan zijn, om de bestaande roofmijt uit te roeien. In combinatie met Avimite wordt het verhaal echter nog veel beter.  Terwijl de roofmijten de bloedluizen opsmullen. Zorgt Avimite ervoor dat de resterende bloedluizen niet meer kunnen evolueren.
Ze lusten het bloed van je kippen niet meer, ze kunnen het niet meer verteren, en ze raken helemaal apathisch. Je kippen zijn dus veilig.

Het kan even duren vooraleer  je er ook helemaal geen meer waarneemt. Al neem je vrij snel geen rode exemplaren meer waar.  Door de behandeling met roofmijten en Avimite te combineren versnel je de resultaten. En net als Avimite heeft roofmijt geen enkel schadelijk gevolg voor je kippen. Een mooi voorbeeld van TEAM-work ( Together Each One Achieves More ). Avimite is daarenboven ook totaal onschadelijk voor de roofmijt!

We zijn dus ook op zoek gegaan naar een betrouwbare partner om een wisselwerking mee op te starten. Een combinatie van Avimite en Roofmijten waarbij de klant, dankzij onze samenwerking, slechts eenmaal verzending dienen te betalen.
De bestaande bloedmijt wordt geconsumeerd door de roofmijten, terwijl Avimite voortplanting voorgoed voorkomt en een nieuwe uitbraak tegenhoudt.
Als u dan gewoon maandelijks een kleine dosis Avimite blijft toedienen maakt het in principe nooit nog een kans bij uw kippen. Iedere nieuwe besmetting zal de kop worden ingedrukt.

Let wel op: Roofmijten hebben geen enkele invloed op de werking van Avimite! Het uiteindelijke resultaat zal hetzelfde zijn: een bloedluisvrij kippenhok. Maar met Roofmijten zal het proces wel behoorlijk worden versneld.